DO YOU LIKE MY BLOG?

Hello Bro! Tolong Masak



Assalamualaikum.


Anyone yang ada astro kat rumah, if tak pernah tengok full pun,
at least, mesti pernah tersilau tengok iklan program ni.

Hello Bro! Tolong Masak a new cooking show exclusive from Astro.

Now, petang-petang.. SB akan tercongok depan tv
untuk tengok 3 jejaka ni memasak. Sambil-sambil tunggu 
masa untuk hidangkan lauk pauk berbuka puasa, jom kita
ambik resipi diaorang. hehehe



Who? hehehe..
They are Nik Micheal, Fikri and Zamir. Both Nik and Zamir ni from 
Program Masterchef Season 1.Fikri.. i don't have any idea..
Ada sape-sape tahu x? Do tell me. 

Program masakan  ke udara selama 30 minit.
Ianya bermula pada pukul 6.00 petang sehingga 6.30 petang di channel Astro Ria.
Selain chef-chef yang gentleman ni dalam setiap episod,
seorang artis turut diundang untuk memasak.

Then, masakan ini akan di servekan kepada customer
 ( kebanyakan selebriti Astro)
dan diorang akan komen masakan serta memberi sedikit sumbangan
kepada insan-insan yang memerlukan.

Apa yang pasti, program ini memberi satu perubahan
disambil membantu golongan yang memerlukan di bulan Ramadhan
dan Syawal yang bakal menjelma.

p/s : suka tengok Fikri dan Dato' Fazley masak.. ^^

Alhamdulillah, thank you for coming. ♥ Share if you like.

6 comments:

ainulaqma said...

Bestkan tgk chef laki masak?? :))

Sis, nk mintak tolong boleh~~
help me please for the survey~ TQ!!!

http://diagonallife.blogspot.com/2012/07/survey-about-inner-help-me-please.html

Srikandi Bonda said...

Yes, sempoi aje diaorg masak.. tak bising kan? haha..

ok my dear.. i will. ^^

Razil Tahir said...

Seronok tengok muka baru ngan Sherzen jugak. Bosan tengok muka chef2 yg dah selalu sangat keluar tv...

Papepun I'm rooting for Chef Ezani!!! XD

Siti Fatimah S.H said...

Salam, ni nak share sikit info pasal Chef Fikree dalam rancangan masak "HELO BRO TOLONG MASAK!" dia pelajar CULINARY ART dekat UITM PENANG... Dalam program Masterchef 1 & 2 dia terlibat tapi di belakang tabir...

Cik Kay Jue said...

baru tahu ada rancangan ni.. da lama tak tgk TV..

EzyANa de'Perfume said...

tambahan tentang fikri,,apa yg dikatakan siti fatimah tu betul dlm masterchef dia duk belakang tabir je,,dia di tugas sbg tenaga pengajar dibelakang tabir sebelum peserta masterchef on air...


 
This blog fully designed by THIS GIRL| Copyright© SRIKANDI BONDA