DO YOU LIKE MY BLOG?

Yang Mana Satu Nak Pilih Ni

Pagi-pagi ni..
Jom terjah segmen daripada Incik PS kita.

nak Join? klik SINI !

Yun pilih tajuk
Pompuan Pintar @ Kaya untuk di kupaskan kali ini.

Buat kaum Adam di luar sana.. tak lupa juga buat ibu mertua
yang ingin mencari bakal isteri atau bakal menantu..
Yun sarankan pilihlah gadis yang Pintar.




 KENAPA? 

 Bagi Yun, bila seseorang gadis itu Pintar..
InsyAllah gadis itu boleh membahagi-bahagikan kepintarannya.
Kaum Hawa juga lebih kompleks daripada Kaum Adam.

 Maka,gadis yang Pintar ini, akan bijak dalam
menjaga kehormatannya, suaminya & keluarganya.

Gadis Pintar ini juga, akan bijak menguruskan harta suaminya.
Jika suaminya seorang hartawan, si gadis Pintar ini,
bijak menguruskan sebahagian harta ke jalan Allah.
Si suami mendapat keberkatan atas usaha si isteri yang Pintar ini.
Jika suaminya miskin, si gadis Pintar ini,
bijak menguruskan perbelanjaan rumah
agar tidak berbelanja secara boros atau mewah.

Gadis Pintar ini juga, akan bijak dalam mendidik anak-anak
daripada zuriat suami tercinta.
 Menjadikan mereka insan yang terbaik dari segi duniawi & ukhrawi.

Gadis Pintar ini, akan bijak menjaga tali persaudaraan 
diantara keluarga, saudara-mara, sahabat, juga jiran tetangga.

 Hebat bukan Pompuan Pintar, Incik PS?
Maka, pilih lah Pompuan Pintar berbanding Pompuan Kaya.
kerana apabila Pintar minda & jiwa.. Kekayaan datang seiring dengannya.


 Okeh.. DONE


Much Love! Wassalam..

Alhamdulillah, thank you for coming. ♥ Share if you like.

4 comments:

Freaky said...

terima kasih untuk tips ni. gadis pintar, ok dah set dalam minda freaky.. huhu

Ada je yang tak puas hati

mcm ni lah said...

pembetulan kaum hawa punya 1 akal dan 9 nafsu,. soriiiiiii

Srikandi Bonda said...

@firdaus.. hehe.. set mind lagi. :)

Srikandi Bonda said...

@mcm ni lah.. iya2. Yun silap. Yun dh betulkan. terima kasih ya. :)


 
This blog fully designed by THIS GIRL| Copyright© SRIKANDI BONDA