DO YOU LIKE MY BLOG?

Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana


Hai semua.. Lepas je post satu entry semalam.. Godek-godek blog hari ni, Incik PW buat segmen! Segmen ada kene mengena dengan satu entry yang Incik PW post semalam. Kalau korang nak sertai segmen nih, terjah sini okeh! segmen Incik PW. Sekarang.. Yun jawab soalan segmen Incik PW kita nih.. ; -

Jika diberi pilihan antara Kaya & Popular.. Yun pilih Kaya!! haa.. Jangan pulak fikir Yun mata duitan.. Memang wang tidak menjanjikan kebahagiaan namun.. Ce baca kat bawah nih, kenapa Yun pilih untuk jadi Kaya.. 

Apa sahaja yang diperlukan di dunia ni.. memerlukan wang okeh. Misalnya..
  • Nak makan.. Perlukan wang
  • Nak cari pekerjaan.. Perlukan wang
  • Nak kahwin.. Perlukan wang
  • Nak sihat..Perlukan wang
  • Nak membina masjid/surau untuk tempat ibadah.. Perlukan wang
  • Nak menunaikan haji.. Perlukan wang
  • Nak membantu orang susah..Perlukan wang
  • Nak bercinta.. Perlukan wang 
Hipokrit lah jika mengatakan Cinta tidak memerlukan wang. Kenapa? Ada yang cakap, cukup lah jika saya mencintai dia sepenuh hati. Namun.. Adakah anda boleh mencintai dia sepenuh hati jika anda sendiri tidak boleh menjaganya dengan sebaik mungkin?? Proses meminang.. berkahwin.. Melahirkan zuriat.. Semua itu memerlukan wang.
Okeh, Yun tak pilih popular.. sebab.. ianya tak menjamin apa-apa. Popular itu tidak semestinya kekal. Jika popular itu hanya sekadar memberi kesan negatif pada diri sendiri dan orang lain, maka tak perlulah menjadi popular. Itu sahaja la pendapat daripada Yun ya.. Incik PW.

Much love!! Wassalam

Alhamdulillah, thank you for coming. ♥ Share if you like.

6 comments:

cik pulau said...

sama la.. cik pulau pun nak jadi kaya.
lalala~

mcm ni lah said...

sama la mcm cik pulau tu saye pun nak kaye gak,. ermmmm,. i follow you

Pembawa_Wacana said...

waahh......menarik nih... dapat duit sebanyak dalam citer fast Five pun jadi la kan...:)

Srikandi Bonda said...

Cik Pulau.. hehehe.. yup, moga-moga Allah tunjukkan jalan ya. =)

Srikandi Bonda said...

Mcm ni lah.. semua nak kaya ya.. bagus2. thanks follow blog ni. Gonna be follow u too ok. =)

Srikandi Bonda said...

Incik PW datang blog Yun.. bertuah sero. hehe.. Banyak tu.. hehe ..Ya.. InsyAllah. ^__^


 
This blog fully designed by THIS GIRL| Copyright© SRIKANDI BONDA